Over mij

Foto: Jochem Jurgens
Foto: Jochem Jurgens

Cultuurjournalistiek en dramaturgie, kritiek en reflectie, liggen dicht bij elkaar. In wezen is een goede cultuurjournalist niet anders dan een schrijvende dramaturg die zich aan de publiekskant bevindt. En een dramaturg een recensent die zijn kennis gebruikt om theater te maken.
Zowel de recensent als de dramaturg reflecteert van een afstand kritisch op het wezen van theater en kunst in het algemeen.

Robbert van Heuven (1978) is freelance cultuur- en theaterjournalist en dramaturg. Hij schrijft en schreef onder andere voor Dagblad TrouwTM (Theatermaker), De PersMoreTXT en de Boekmanstichting. Ook is hij eindredacteur voor de publicaties van Kunsten ’92. Op deze website vindt u een deel van de artikelen die hij de afgelopen seizoenen schreef voor verschillende media. Hij schrijft ook teksten in opdracht. Mocht u voor uw opdracht op zoek zijn naar een auteur met hart voor en verstand van kunst en cultuur, neemt u dan vooral contact op. Datzelfde geldt natuurlijk ook als u op zoek bent naar een dramaturg.